Nemţenii şi-au scos pensiunile turistice și vilele la vânzare din lipsă de turişti

Din cauza lipsei de turişti, nemţenii şi-au scos pensiunile turistice și vilele la vânzare

Nemţenii îşi scot la vânzare casele de vacanţă, vilele şi pensiunile pe care le-au înscris în circuitul turistic. Proprietarii care şi-au ridicat pensiuni turistice în speranţa că vor putea pune pe picioare o afacere, au cam dat chix.

Vanzare pensiuni in Durau

Numărul foarte mare de structuri de cazare raportat la numărul turiştilor a dovedit că nu întotdeauna se poate scoate profit din turism. Creditele pe care le-au contractat la bănci în anii în care împrumuturile puteau fi accesate cu uşurinţă, le-au dat peste cap planurile iar acum sunt nevoiţi să renunţe la imobilele pe care le-au construit. În atare condiţii, proprietarii caută cumpărători pentru vilele lor. Nemţenii interesaţi de achiziţionarea unor astfel de imobile au la dispoziţie pensiuni şi vile construite relativ recent.

O pensiune cu 24 de camere în Durău costă 67.000 euro

Conform www.realitateamedia.ro, în topul celor mai ieftine imobile turistice scoase la vânzare se află o pensiune alcătuită din 24 de camere, situată în Durău, care este vândută cu preţul de 67.000 euro, negociabil. Imobilul se întinde pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi, a fost construit în anul 2008, iar terenul aferent construcţiei are 1.000 metri pătraţi.

În satul Cazaci, din localitatea Tarcău, o pensiune construită în 2010, cu şase camere şi 1.000 metri pătraţi teren, aşteaptă să fie vândută cu preţul de 125.000 euro.

Cei care doresc să îşi dezvolte afaceri în turism, pot opta pentru achiziţionarea cu 290.000 euro a unei pensiuni situată în localitatea Hangu. Imobilul este alcătuit din şapte camere, plus încă cinci căsuţe, este dotat cu piscină şi are un teren aferent de 25.000 metri pătraţi, din care 15.000 de metri pătraţi sunt împăduriţi.

La Bicaz, cu 250.000 euro poate fi cumpărată o pensiune turistică ce se întinde pe o suprafaţă de 700 metri pătraţi, aceasta fiind situată în apropierea centrului oraşului.

Nemţenii şi-au scos la vânzare vilele şi casele de vacanţă.

Astfel, pentru o vilă situată în localitatea Pângăraţi, proprietarul cere 89.000 euro. Imobilul are şase camere şi se întinde pe o suprafaţă de 250 metri pătraţi, terenul aferent acestuia fiind de 720 metri pătraţi. Această vilă a fost fabricată în anul 2010.

O altă casă de vacanţă, de data aceasta în Târgu-Neamţ, este scoasă la vânzare la preţul de 150.000 euro. Aceasta este formată din cinci camere, are o suprafaţă utilă de 150 metri pătraţi, terenul aferent este de 3.300 metri pătraţi şi a fost construită în 1995.

Un proprietar doreşte să-şi vândă vila construită în 2009, în Vaduri, la preţul de 99.000 euro, având şi teren de 800 metri pătraţi iar la numai cinci kilometri de Piatra-Neamţ, o casă de vacanţă îşi aşteaptă cumpărătorul, imobilul având o suprafaţă utilă de 190 metri pătraţi, are trei camere şi 400 de metri pătraţi de teren aferent.

 Vânzările de vile continuă la Piatra-Neamţ, unde o astfel de construcţie cu o suprafaţă utilă de 580 metri pătraţi şi 772 metri pătraţi de teren este valorificată cu 270.000 euro.

Lasă un comentariu