Casa Plutitoare – o casă ridicată în pădure deasupra copacilor

Casa Plutitoare – o casă ridicată în pădure deasupra copacilor

O casa plutitoare în mijlocul pădurii

Mai multi stâlpi susțin camerele interconectate ale acestei case, deasupra vârfului copacilor din pădurea înconjurătoare, în Costa Rica, casă proiectată de Benjamin Garcia Saxe Architecture.

Arhitectul a trebuit să realizeze designul unei case de vacanță pe un teren cu o pantă abruptă, și a ales soluția de a ridica clădirea deasupra nivelului solului, pentru a obține o vedere spectaculoasă asupra pădurii și Oceanului Pacific.

Spre deosebire de alte case din apropiere, arhitecții nu au dorit să aducă modificări terenului prin excavarea solului și realizarea unei suprafețe orizontale pentru construcție.

Am ridicat clădirea pe mai mulți stâlpi, fapt care creează impresia unei case ce plutește pe deal… Astfel, am redus costurile imense ale unor ziduri de sprijin în jurul locației” explică arhitecții. Astfel, impactul asupra mediului  înconjurător este foarte redus, iar priveliștea oferită ocupanților casei este deosebită.

Casa suspendata in padure, vedere exteriorCele trei încăperi care formează locuința sunt aliniate astfel încât să mențină vederea asupra oceanului din fiecare cameră, fiind legate de un hol în spatele casei. Bare verticale din bambus dispuse de-a lungul holului creează un joc de lumini în interior.

O parte din acoperiș este suspendată și acoperă terasele din fața casei, susținut de o structură metalică și oferă protecție împotriva soarelui. Obloane din lemn, ce separă încăperile de terase, pot fi strânse, pentru a deschide spațiul și pentru a lăsa briza să ventileze casa.

Utilizarea lemnului la construcția clădirii ajută, de asemenea, la încadrarea perfectă a casei în peisaj.

Considerăm că realizarea unei astfel de case în România este posibilă, însă este nevoie de o cu totul altă abordare asupra materialelor folosite și izolării termice a construcției.

Casa Plutitoare

Casa plutitoare in padureLocalizare: Puntarenas, Costa Rica
Data încheierii lucrărilor: noiembrie 2013
Suprafața: aproximativ 300 mp
Director de design: Benjamin Garcia Saxe
Coordonatorul proiectului: Daniel Sancho
Proiectant structură: Sotela Alfaro Ltd
Constructor: Dante Medri

Sursa: dezeen.com

Lasă un comentariu