Cifra de afaceri a companiei Ambient a crescut cu 47% in ultimii doi ani

Cifra de afaceri a companiei Ambient a crescut cu 47% in ultimii doi ani

O logica simpla, bazata mai ales pe produse… made in Romania. Firma de bricolaj Ambient a sibianului Ioan Ciolan vinde materiale de construcții românești în localitățile din Ardeal, unde sunt fabricile acelor produse pentru ca angajații fabricilor respective să aibă salarii din vânzări ca să cumpere de la Ambient.

Peste 90% din produse sunt românești și fabricate în România, se mândresc reprezentanții firmei. Acest gen de patriotism economic se dovedește însă profitabil și în cifra afaceri. Astfel, dacă anul trecut rulajul a urcat în lei cu 14% la 667 milioane de lei, afacerile cumulate din ultimii doi ani au urcat cu 47%. In euro, rulajul pe 2012 a fost de circa 150 milioane, în creștere cu circa 10% fata de 2011.

Firma cu capital integral romanesc și „cu buletin de Sibiu”, cum ii place proprietarului să spună, a contribuit, drept urmare, și la creșterea afacerilor firmelor locale cu care colaborează. Un exemplu în acest sens este marea firma de construcții ACI Cluj, prezenta pe piață de 62 de ani (desprinsa ce-i drept, imediat după revoluție din fostul Trust de Construcții Industriale). „Azi am aflat ca ne-am dublat cifra de afaceri… cu Ambient”, a spus Dorin Aschilean, director ACI. Același lucru se poate spune și despre firma Tondach. „Ca principal distribuitor al nostru, Ambient ne-a crescut cifra de afaceri cu 50% în ultimii doi ani”, a spus Augustin Rusu, Administrator Tondach România.

Ambient are colaborări cu peste 3.000 de constructori și peste 11.000 de meșteri afiliați. Firma are o oferta de mai bine de 40.000 de produse de la cei 700 de furnizori parteneri. Firma de bricolaj dispune de circa 1.600 de angajați.

Înființată în 1993, compania și-a continuat mai accelerat extinderea în 2002 după deschiderea primului magazin de tip Do It Yourself din România, la Sibiu. În prezent, Ambient este reprezentat de 12 centre comerciale și 15 depozite de materiale de construcție și platforme logistice, situate în principal în zona Transilvaniei, în orașele: Alba-Iulia, Brașov, Gheorghieni, Târgu Mureș, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Mediaș, Sighișoara, Bistrița, Deva, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Satu-Mare, Sighet și București. Echipa Ambient este formata din 1.600 de persoane, coordonate de la sediul central din Sibiu.

Cota de piață a companiei Ambient la nivelul întregii țări este de 4-5%

Afacerile Ambient au crescut cu 47%În ultimii ani însă, extinderea afacerilor companiei s-a bazat și pe faptul că au luat din cota de piață a jucătorilor mici și medii precum și a celor care trec prin dificultăți financiare, susțin reprezentanții companiei.

Compania se menține astfel în topul local al jucătorilor de bricolaj, unde figurează nume precum Dedeman, Hornbach, BauMax, Bricostore, Praktiker sau OBI.

In orașele de influenta, Ambient estimează cota de piață la o medie de 35%. „Avem și zone unde avem o cotă de piață de 80% dar avem și zone cu 25%”, a declarat Ioan Ciolan. Cum prezența companiei este preponderentă în Ardeal, cota de piață la nivelul țării este de circa 4-5%. Acest lucru pare a nu avea prea multă importanță pentru reprezentanții companiei, care cel puțin pe termen scurt nu au în plan extinderea pe alte zone, ci mai mult consolidarea afacerii. Afacere care, după o perioadă de dificultăți la începutul perioadei de criză, a înregistrat în 2012 pentru prima data în ultimii trei ani, profit net.

Sursa: www.finantistii.ro

Lasă un comentariu