Preturi pe categorii de lucrari in constructii 2016. Manopera in constructii

Preturi in constructii pentru 2014

Preturi în constructii pentru anul 2015. Manopera in constructii

În tabelul de mai jos sunt prezentate preturi in constructii, pe diferite categorii de lucrari, valabile pentru anul 2015.

Atenție, însă, aceste preturi la manopera sunt strict orientative și pot diferi de la o zonă a țării la alta sau de la firmă la alta. Pentru o ofertă concretă de preț puteți trimite o copie după schițele/planurile de execuție pe adresa contact@constructii-neamt.ro

Citește mai multPreturi pe categorii de lucrari in constructii 2016. Manopera in constructii

Realizare împrejmuire cu fundație din beton armat

Gard cu fundatie din beton, elevatie din beton armat si stalpi din teava rectangulara, cofrat cu panouri

Gard cu fundație din beton armat, stâlpi din țeavă rectangulară și panouri din tablă cutată.

Etape:

 1. Săpătură mecanizată sau manuală (în spații înguste);
 2. Pregătirea armăturii – fasonarea și montarea etrierilor pe barele de fier striat – PC52;
 3. Montarea și sprijinirea provizorie a stâlpilor din țeavă rectangulară, cu ajutorul unor rigle de lemn;
 4. Turnarea fundației din beton, în care vor fi prinși stâlpii. Fundația poate fi continuă, pe toată lungimea gardului, sau doar în dreptul stâlpilor (cuzineți). Se toarnă aproximativ până la cota terenului, cât mai plan, pentru montarea ușoară a cofrajului pentru elevație. În betonul din fundație se poate introduce și piatră de râu mai mare, pentru a se face economie de ciment și balast.
 5. Montarea armăturii din fier beton;
 6. Cofrarea elevației, cu scândură sau cu panouri refolosibile. Este bine ca pe cofraj să se aplice, în prealabil, decofrol, cu ajutorul unei bidinele;
 7. Trasarea nivelului până la care se va turna betonul în elevație, cu ajutorul furtunului de nivel, nivelei optice sau laser;
 8. Turnarea efectivă a betonului;
 9. După ce betonul s-a întărit (2-3 zile, în funcție de temperatură și condițiile meteo), se poate decofra, cu atenție, pentru a nu se rupe colțurile.
 10. Montarea panourilor din tablă cutată zincată sau vopsite în câmp electrostatic, cu ajutorul șuruburilor autoforante cu șaibă oțel/EPDM.

Citește mai multRealizare împrejmuire cu fundație din beton armat

Instalatie de foraj vertical pentru puturi de apa

Iată un utilaj echipat cu o instalatie de foraj vertical pentru puturi de apa:

Poate ajunge sa foreze la adâncimi de zeci, chiar sute de metri. Se folosesc carote diamantate speciale, cu diferite forme, în funcție de roca ce trebuie măcinată.

În procesul de foraj se utilizează și o pompă care recirculă apa murdară, încărcată cu particule provenite din interiorul puțului nou creat, în urma măcinării rocii. În apropierea utilajului s-a săpat în prealabil o groapă având aproximativ 2x2x1,5m, folosită ca bazin de decantare a apelor murdare, și racordată la puțul forat printr-un mic șanț de vreo 30 cm adâncime.

Pentru a mări turbiditatea, în acest fluid se adaugă o anumita cantitate de bentonit, un material prăfos, la sac.

Nu deținem un asemenea utilaj, așa că nu ne trimiteți cereri de ofertă 🙂

Cautam o persoana/echipa care sa poata realiza un lift de bucatarie

Cautam o persoana sau o echipa care sa poata realiza un lift de bucatarie.

Liftul trebuie sa se deplaseze aproximativ 3m, de la parter la etaj, si sa poata urca o greutate pana in 20kg.

Constructia este realizata, trebuie realizate si atasate mecanismele si automatizarea.

Cine poate sa ne ajute, va rugam sa ne contactati la tel: 0745.775.982

Dezavantaje ale tâmplăriei din PVC cu geam termopan

Dezavantaje tamplarie PVC cu geam termopan

Montarea ferestrelor cu tamplarie din PVC și geam termoizolant (aceasta este denumirea corectă pentru termopan), duce la creșterea umidității în locuință. Iar principalele semne ale acestei modificări sunt: condens pe geamurile ferestrei și formarea de mucegai. Odată cu instalarea ferestrelor moderne din PVC, casa NU mai respiră, sau respiră foarte puțin.

Aerul din încăperi conține o anumită cantitate de umiditate sub forma de aburi. Acești aburi iau naștere în viața de zi cu zi prin gătit, spălat sau folosirea dușului. Și omul produce prin respirație și transpirație umiditate, iar plantele din cameră sporesc și ele umiditatea aerului.

Umiditatea este cantitatea de vapori de apă conținută într-un volum de aer. Nivelul de umiditate recomandat pentru locuințe este între 40% și 60%. Valori ale umidității în afara acestui palier pot conduce la dezvoltarea bacteriilor și a virusurilor și chiar la scăderea imunității organismului uman.

Un metru cub de aer la 0 grade Celsius conține o cantitate maximă de 5 g vapori de apă. Dacă temperatura încăperii crește, atunci aerul poate primi o cantitate mai mare de apă. Astfel, la 20° C vom avea 17 g și la 30° C se ajunge la 30 g la metru cub.

Dacă în aer este conținută cantitatea maximă de vapori de apă, atunci aerul nu mai primește umiditate în formă de vapori de apă. În cazul aerului saturat apare o “umiditate relativă a aerului” de 100% și aceasta înseamnă că în fiecare metru cub de aer este conținută câte o cantitate maximă de vapori de apă.
În cazul unei umidități relative de 50% este conținută în aer abia jumătate din cantitatea maxima posibilă.

Geamul termopan și condensul

Exemplu: să considerăm o cameră obișnuită cu dimensiunile l=3m, L=5m, H=2.54m), din care rezulta un volum de aproximativ 38 metri cubi. Dacă aerul are o temperatură de 23 grade Celsius, atunci volumul maxim de vapori, la 100% umiditatea aerului, este de aproape 1 litru.
Dacă în timpul nopții temperatura din cameră scade cu câteva grade, atunci o parte din vaporii de apă din aer condensează pe suprafețele reci existente: geamuri (sticla), profile, pereții exteriori etc.

Recomandări pentru evitarea apariției mucegaiului

Când înlocuiești vechile ferestre cu ferestre ce au tâmplărie din PVC și geam termoizolant (termopan) trebuie să ai în vedere:

 • alegerea ferestrelor care sunt prevăzute din fabrică cu fante de aerisire și ventilare;
 • odată cu montarea noilor ferestre, este recomandat să îți achiziționezi și o instalație de aerisire automată;
 • montarea unui aparat de măsură a umidității (higrometru);
 • ventilarea optimă a spațiilor interioare încălzite și neîncălzite, în reprize scurte dar dese (câte 5 minute la 2-3 ore).

Repararea zidurilor cu plase sudate din oțel beton. Consolidarea pereților prin camasuieli

Consolidare pereti prin camasuieli cu plase sudate - pompa de tencuit

Remedierea fisurilor din zidărie cu plase sudate din oțel beton și tencuială cu mortar de ciment

Această metodă se aplică la pereții din zidărie de cărămidă care prezintă fisuri izolate, având deschideri medii sau mari. Este un tip de consolidare des folosit în domeniul reparațiilor clădirilor vechi, deteriorate.

Operații care trebuie executate pentru camasuieli cu plase sudate:

 1. Se îndepărtează tencuiala de pe ambele feţe ale peretelui. Dacă fisura traversează şi o intersecţie de diafragme, se decopertează şi diafragmele adiacente pe o lăţime de minimum 900 mm.
 2. Cu ajutorul unei scoabe metalice sau a unui şpiţ şi a unui ciocan, se deschid rosturile dintre cărămizi, prin îndepărtarea mortarului din ele pe o adâncime de 10-15 mm.
 3. Dacă există cărămizi degradate, acestea se scot şi se înlocuiesc cu altele noi având aceleaşi dimensiuni (după scoaterea cărămizilor, pereţii golului se curăţă de mortar, se perie cu peria de sârmă, se spală bine cu apă şi după ce suprafaţa se zvântă se introduc noile cărămizi, având grijă ca rosturile să fie bine matate cu mortar M 50 Z).
 4. În funcţie de dimensiunile ochiului plasei de armătură, se însemnează cu creta sau cu creionul poziţia găurilor care urmează să fie practicate în perete. Poziţia golurilor se stabileşte astfel încât ele să fie amplasate în dreptul unui nod al plasei şi să fie dispuse în şah la o distanţă de 500 – 600 mm pe ambele direcţii (circa 3-4 bucăţi pe mp).
 5. Cu bormaşina rotopercutantă se dau găurile cu diametrul de 25 – 30 mm pe toată grosimea zidului.
 6. Suprafeţele zidului se curăţă prin periere cu peria de sârmă, de sus în jos şi apoi se spală cu apă (de preferat cu furtunul). Găurile se spală cu jet de apă.
 7. Se introduc în găuri agrafe din oţel – beton cu diametrul de minimum 6 mm şi apoi găurile se matează cu mortar M 50 Z bine îndesat cu ajutorul unei vergele metalice cu diametrul de 8 mm. Înainte de începerea operaţiei de matare este necesar ca zidăria (adiacentă găurii) să fie menţinută umedă minimum două ore, iar introducerea mortarului să se facă numai după zvântarea suprafeţei. Agrafele se fasonează cu cioc numai la un capăt pentru ca să poată fi introduse în găuri.
 8. După 24 ore de la matarea găurilor, se aduc plasele de oțel-beton, se montează la poziţie şi se leagă cu sârmă de agrafele din perete (la capătul fără cioc, agrafe se fasonează la poziţie, realizându-se ciocul care se trece peste nodul plasei şi se leagă de acesta cu sârmă).
 9. Se menţine zidăria umedă pe toată suprafaţa minimum două ore.
 10. După ce suprafaţa zidăriei s-a zvântat, se realizează stratul de tencuială aplicat numai mecanic. Dacă se foloseşte pompa de mortar, mortarul va fi de marcă M 50 T sau M 100 T, iar dacă se foloseşte aparatul de torcretare, mortarul va fi de marcă M 200. Grosimea stratului de tencuială pentru camasuieli trebuie să fie de maximum 50 mm.