Casă modernă, luminoasă, cu subsol, un etaj și acces la piscina

Casă modernă, luminoasă, cu subsol, un etaj și acces la piscina

Casa e construită pe un mic deal, într-un sat în apropiere de Viena, pentru o familie tânără

Această clădire, paralelă cu strada de acces, este compusă din subsol, parter și un etaj. La subsol se află garajul și un spațiu pentru depozitare. Terasa din față oferă acces direct la grădină și la piscina.

Spre partea sudică a casei se află zona de oaspeți și cea destinată copiilor. La partea de nord, unde se află structura în consolă, se află dormitorul principal, cu acces la o terasă.

Partea inferioară a construcției este realizată din beton armat. Placa este susținută de stâlpi din material compozit, și este ranforsată cu  o structură metalică.

Fațadele corpului principal al clădirii sunt prevăzute cu ferestre mari, de la nivelul pardoselii până spre tavan. Partea de jos a pereților exteriori este placată parțial cu piatră de calcar provenind din Portugalia.

Acoperișul este aproape orizontal, fiind acoperit cu membrane bituminoase, iar zona proeminentă din partea de nord protejează și intrarea în casă.

În interior domină culori deschise și materiale de calitate. Șemineul realizat din beton accentuează spațiul deschis din camera de zi.

Casa scării este deschisă și face legătura dintre toate zonele locuinței. La etaj se află un spa cu jacuzzi de 40 metri pătrați, precum și un dresing, combinând aceste două funcții și având o priveliște foarte frumoasă datorită ferestrelor foarte mari.

Gradina și piscina sunt apropiate de terasa de lângă casă, făcând foarte ușor accesul la ele.

O notă de design foarte frumoasă constă în cele două prelungiri de beton, ca niște pinteni, care încadrează și mai bine casa în peisaj.

Arhitecți: Project A01
Locație: Judenau, Austria
Suprafața casei: 229 sqm
Anul: 2012
Designul grădinii: Kramer und Kramer, Gartengestaltung
Constructor: Röhrer Bauphysik

Sursa foto: www.projecta01.com

Un comentariu la „Casă modernă, luminoasă, cu subsol, un etaj și acces la piscina”

Lasă un comentariu