Principiul centralelor termice în condensare se bazează pe crearea condițiilor de condensație a vaporilor din gazele de ardere în zona schimbătorului primar al microcentralei, astfel încât căldura eliberată să fie recuperată în agentul primar care circulă prin schimbător. Dacă în această zonă are loc condensarea totală a vaporilor, putem fi siguri că am recuperat din gazele de ardere 10-12% din căldura produsă în camera de ardere, prin urmare o microcentrala în condensație va avea un randament cu cel puțin 10% mai mare decât una clasică.

Alegerea unei centrale termice poate fi uneori dificilă. Ne influențează instalatorii, comercianții de centrale termice, vecinii, prietenii, rudele care au avut experiente similare, discuțiile pe forumuri sau bloguri și de ce nu și buzunarul. Nu e ușor de luat o decizie. În alegerea unei centrale termice sau a sistemului de încălzire, trebuie să existe un raport convenabil între calitate, preț, eficiență și consum.

Avantajele centralelor termice în condensare:

Dezavantajele centralelor termice în condensare:

Noile prevederi privind centralele termice în condensare

Din 26 septembrie 2015, Directiva ErP (Energy related Products) a intrat în vigoare ca acțiune a Uniunii Europene pentru reducerea emisiilor de carbon.

Noua etichetare a produselor face sa fie mai ușor pentru utilizatori să aleagă un produs după eficiența lui, și astfel poate să salveze bani și să reducă impactul asupra mediului. Inițiativa afectează și instalatorii și producătorii de centrale termice.

Directiva ErP este împărțită în doua părți: Ecodesign și Energy Labeling.

Se aplică legea pentru centralele termice din 26 Septembrie 2015. Sunt afectate de această lege pentru centrala termica cele cu puterea < 400 kW, iar cele cu putere < 70 kW necesită să fie etichetate.

Daca ti-a placut, te rugam distribuie

Lasă un comentariu

Citește articolul precedent:
Situația paradoxala din domeniul construcțiilor în România

Se spunea, acum vreo 5 ani, ca în România este un deficit de 1 MILION de locuințe. Asta cu toate...

Închide