Termoizolatii din fibre celulozice

Termoizolatii din fibre celulozice

Reciclarea diverselor produse din nenumărate domenii a condus la apariția unor noi materiale care și-au găsit utilizarea în domeniul construcțiilor în calitate chiar de produse ecologice, atât datorită faptului că sunt constituite din materiale reciclate, cât și datorita calităților pe care le conferă clădirilor. În fapt, termoizolațiile din fibre celulozice, sunt obținute prin reciclarea hârtiei (cărți, ziare, reviste, ambalaje), a rumegușului obținut din procesarea lemnului etc. Produsul se obține din fibre foarte mici, celulozice, care se pot monta prin pulverizare, mai ales în cazul construcțiilor pe structuri ușoare din lemn sau metal, au o excelentă rezistență la foc și se mulează perfect pe toate elementele constructive.

Au următoarele domenii de utilizare:

Termoizolarea pereților de exterior – este vorba în principal de pereți pe structuri ușoare din lemn sau metal; pentru rezultate foarte bune se recomandă montarea unei folii impermeabile către exterior care să nu permită scurgeri accidentale de apa în interiorul materialului, iar către interior montarea unei folii barieră împotriva vaporilor, care să nu permită infiltrarea vaporilor, respectiv condensarea acestora în material. În cazul în care este vorba de pereți din zidărie sau de beton se recomandă montarea unui schelet de lemn care să constituie suportul pentru tencuiala uscată. Se recomandă, de asemenea, pozarea unei folii barieră împotriva vaporilor.

Termoizolarea planșeelor intermediare – este vorba tot despre construcții pe structuri ușoare, pe lemn sau metal cu recomandarea ca produsul să se monteze între folii care să nu permită scurgerea accidentală de apă sau condensarea de vapori în structura. În cazul pardoselilor pe structură de beton, montajul se face între grinzișoare de lemn cu aceleași măsuri de precauție ca și în cazul pardoselilor pe structuri ușoare.

Termoizolarea șarpantelor – sunt valabile aceleași reguli ca și în cazul pereților de exterior. Este obligatorie montarea foliei exterioare care sa împiedice scurgerea accidentala a apei în structura materialului.

Lasă un comentariu