Polistiren extrudat – XPS

Polistiren extrudat – XPS

Polistiren extrudat

Polistiren extrudat (XPS) – asigura o termoizolatie eficientă de la subsol pana la acoperiș, acolo unde sunt încărcări mecanice extreme și grad de umiditate mare. Cu polistirenul extrudat XPS se obțin rezultate ideale în cazul termoizolațiilor perimetrale, de soclu, la planșee, sub radierul de fundație, în încăperile umede, etc.

Materialele izolatoare extrudate XPS

Polistiren extrudat

Plăcile rigide din polistiren extrudat sunt un material izolator standardizat important, utilizate la exteriorul clădirilor, în zone supuse la compresiune.

Produsele XPS sunt competitive datorită:

  • capacității bune de izolare;
  • rezistenței ridicate la compresiune;
  • higroscopicității neglijabile.

Izolarea termică

Materialele izolatoare moderne, precum polistirenul extrudat, asigură în mod simplu condițiile cerute de o izolație conformă cu parametrii DIN 4108, resp. O-Norm B 8110/1, cu scopul obținerii economiei de energie. Aceste tipuri de materiale izolatoare sunt produse după un nou proces de producție, în concordanță cu protecția mediului ambiant.

Rezistența la compresiune

Materialul de tip polistiren extrudat poate fi supus la compresiuni neobisnuit de ridicate. XPS constituie materialul de constructie de calitate acolo unde este necesarã utilizarea unui termoizolator supus permanent la eforturi de compresiune.

Absorbția de vapori de apă

Impermeabilitatea polistirenului extrudat se datorează sistemului închis al structurii celulare, absorbția de vapori fiind evident mult mai scazută decât a altor materiale termoizolatoare cunoscute. Această calitate deschide noi dimensiuni termoizolării în zone cu contact nemijlocit cu umiditatea. Astfel, de exemplu: la acoperișul plat, în zona de racordare cu aticul, ca izolare perimetrală, și la planșeul de bază.

Calitate

Polistirenul extrudat XPS este supus unui control de calitate permanent, propriu și extern. Fiecare activitate este calificată conform normativului european DIN EN ISO 9002. XPS dispune de autorizări de utilizare multiple, cum ar fi la acoperiș invers și la izolări perimetrale.

Lasă un comentariu