Carton bitumat (carton asfaltat)

Carton bitumat, cunoscut si sub numele de carton asfaltat, este obtinut prin imbibarea si acoperirea cu mastic bituminos oxidat a cartonului celulozic, presarat ulterior cu nisip pe ambele fete

Carton bitumat (carton asfaltat)

Carton bitumat  – isi gaseste utilitatea in domeniul constructiilor, mai exact la izolarea acoperisului sau a peretilor exteriori, precum si ca invelitoare propriu-zisa.

El poate fi utilizat ca atare prin lipirea cartonului asfaltat de sarpanta cu ajutorul bitumului cald sau ca izolator intre structura acoperisului si tigla metalica sau ceramica.

Avantajul cartonului asfaltat il constituie in primul rand pretul foarte redus de achizitionare, montare si intretinere, in al doilea rand este un bun hidroizolator, nu permite apei si nici umezelii sa patrunda in interiorul locuintei.

Un sul de carton bitumat, cu o lungime de 10 m si latime de un metru, pe langa faptul ca nu depaseste 1,5 kg, acesta costa in jur de 37 ron.

Unii specialisti sustin ca media de viata a acestui produs este undeva la 10 ani, dezavantajul major fiind aspectul nu tocmai placut, acest lucru fiind valabil pentru cei care opteaza sa inveleasca constructia cu acest produs.

Sursa: casamea.ro

Lasă un comentariu