Caramida – un material complet (si complex) de construcţie

Caramida – un material complet (si complex) de construcţie

Caramida – un material complet (si complex) de construcţie

Caramida este materialul preferat de mii de ani

Caramida şi avantajele ei

Caramida este, incontestabil, cel mai complet material de construcţie – din punctul de vedere al valorii estetice, al diversității, al proprietăților structurale și al aspectelor economice și ecologice. Oamenii au intuit calitățile cărămizilor, începând să le folosească din cele mai vechi timpuri pentru construcţii şi astăzi celebre: zidurile Ierihonului (7500 î.e.n.), Marele Zid Chinezesc (700 î.e.n.), Poarta Zeiţei Istar (600 î.e.n.), Colosseumul din Roma (80 e.n.).

Inovare în cărămizi

Domeniul producției de cărămidă se află într-o continuă evoluție. Cerințele din ce în ce mai mari privind proprietățile structurale și aspectele economice, conduc la diferențierea produselor și la specializare.
Ca noutăți, remarcăm următoarele proprietăți ale peretelui:

 • Izolare termică
 • Izolare fonică
 • Rezistenţă şi stabilitate
 • Siguranţă la cutremure

Avantajele cărămizilor ceramice. Frumuseţe şi diversitate

Cărămizi de placări/ cărămizi de pavaje

Casa fiecăruia dintre noi exprimă gustul şi stilul nostru. Dorinţele şi sentimentele noastre sunt transpuse şi în felul în care arată faţada casei noastre. Cărămizile Wienerberger de placări şi pavaje numite TERCA KLINKER vă sunt oferite în numeroase culori şi forme oferindu-vă soluţii interesante şi atractive pentru oricare din aceste dorinţe.

Siguranţă la cutremure

Zidarie din caramida la o casaZidăria din blocuri ceramice se poate folosi chiar şi în zonele cu un grad ridicat de seismicitate. Ca şi alte materiale de construcţie, tipul de stuctură de zidărie şi configuraţia clădirii trebuiesc selectate cu grijă pentru a susţine cerinţele unei zone cu activitate seismică mare. Blocurile din zidărie ceramică au puternice proprietăţi mecanice şi fac o bună priză cu mortarul de zidărie, ceea ce duce la o siguranţă mare la cutremure. Pentru ca dumneavoastră să vă simţiţi confortabil, Wienerberger participă la proiecte de cercetare privind capacităţile zidăriei în zonele ameninţate seismic. Cunoştinţele companiei în acest domeniu au dus la dezvoltarea unor blocuri de ceramică speciale.

Protecţie împotriva incendiilor

Cărămizile au trecut deja prin foc pentru tine! Asta înseamnă şi că sunt imune la foc.

Cărămizile sunt clasificate ca „neinflamabile”. Materialele de construcţie neinflamabile reduc probabilitatea de a fi distruse.

Cazurile de sticăciune la incendii nu sunt în general rezultatul direct a focului, ci a fumului infestat de gaze provenite de la materialele de construcţie inflamabile. Dar: cărămizile nu iau foc – ele se coc!

Izolare fonică

Măsurile de izolare fonică sunt necesare pentru a proteja o încăpere de zgomotul de afară sau de la vecini. Răspândirea aerului, a impactului şi structurii zgomotului ar trebui să fie reduse la minim. Pereţii exteriori solizi, construiţi din cărămizi ceramice, se manifestă printr-o valoare deosebită a izolării fonice. Pereţii şi plafoanele din cărămizi ceramice asigură un trai liniştit, fără zgomotele obositoare din interiorul sau exteriorul clădirii. Pentru lucrări speciale există şi alte cărămizi Wienerberger care să izoleze fonic.

Izolare termică

Cărămida şi proprietăţile sale termice

 • Proprietăţile de izolare termică ale cărămizilor sunt generate de porozitatea acestora rezultată din tehnologia de fabricaţie. Se formează un amestec format din argilă şi rumeguş cernut fin. Se dă formă cărămizii, se usucă şi se arde la 1000 C. Când rumeguşul este ars complet, în locul lui rămân porii care, odată umpluţi cu aer, au proprietatea de a izola din punct de vedere termic. Porozitatea blocurilor ceramice şi un bun design al întregului sistem reduc pierderile de căldură.
 • Cărămida – păstrător de căldură: un perete de cărămidă absoarbe energia naturală de la soare şi păstrează, în acelaşi timp, căldura emanată din interior, Această căldură este retrimisă în interior, chiar şi după o perioadă mai lungă de timp. Casele din cărămidă nu se răcesc repede în timpul iernii şi, de asemenea, rămân răcoroase în timpul verii.

Rezistenţă şi stabilitate structurală

 • Blocurile ceramice POROTHERM de la Wienerberger sunt oferite într-o varietate de rezistenţe la compresiune. Aceasta este o măsură a monitorizării şi controlului de calitate, ceea ce duce la siguranţa proprietarilor şi a arhitecţilor!
 • Structurile de cărămidă au o extraordinară stabilitate.
 • În comparaţie cu alte materiale de construcţie pentru zidărie, blocurile ceramice sunt favorabile şi construcţiilor în zone cu seismicitate ridicată. Rezistenţa mecanică ridicată şi o puternică legătură între bloc şi mortar asigură o siguranţă maximă.
 • Wienerberger a dezvoltat un sistem special de blocuri pentru zonele cu risc de cutremur ridicat.

Confort

Căldură plăcută, izolare fonică optimă şi un perete de cărămidă care respiră: cărămida de la Wienerberger se adaptează dorinţelor tale. De aceea, cărămida este de 5000 ani materialul de construcţie ideal pentru cei care nu vor doar să trăiască ci să se simtă bine.

 • Datorită formei golurilor şi a porozităţii, cărămizile de exterior ating valori extraordinare privind izolarea termică.
 • Un perete de caramida poate absorbi energia naturală de la soare şi în acelaşi timp să păstreze căldura emanată din casă. Peretele de cărămidă eliberează mai târziu, inapoi în casă, căldura absorbită. Astfel se salvează energie termică – fluctuaţiile de temperatură sunt echilibrate de absorbţia şi eliberarea căldurii – în timpul iernii casa rămâne călduroasă şi vara se păstrează un aer mai rece.
 • Cărămida absoarbe umezeala din interior şi o eliberează repede în exterior. Asta înseamnă că suprafaţa peretului rămâne uscată în orice sezon şi astfel se asigură în încăpere un climat deosebit de plăcut.
 • O importanţă deosebită pentru confortul termic o are temperatura la suprafaţa peretului: o temperatură la peretele din interior mai scăzută decât cea din cameră duce la un climat neconfortabil. Proprietăţile termice extraordinere pe care le are cărămida de la exterior duce la un echilibru termic în interior şi astfel confortul este superior.

Durata de viaţă

O casă pentru mai multe generaţii

O casă din cărămizi Wienerberger asigură calitate pentru o viaţă!
Cărămida a fost dintotdeauna prima alegere pentru cineva care vrea o casă cu ambianţă plăcută şi confort: casă care ne oferă nouă şi celor pe care îi iubim linişte, siguranţă şi confort, acum şi mereu.

 • Cărămida este un material cu o durată de viaţă de peste medie în comparaţie cu alte materiale de constucţie: a se vedea canalele făcute din cărămidă în timpul romanilor şi bisericile renascentiste şi gotice.
 • O stuctură solidă din cărămidă, combinată cu o calitate corespunzătoare, solicită o întreţinere minimă.
 • Toate proprietăţile unei zidării de cărămidă sunt menţinute timp îndelungat.

Economic

Nu fă compromisuri! Alegerea materialului de construcţie are o influenţă mică asupra costului total al casei dar este decisiv pentru calitatea ei. Cu blocurile Porotherm, alegi un sistem de construcţii economic din toate punctele de vedere, care însă oferă calitate şi valoare maxime. Cu sistemul de blocuri POROTHERM ai o durată scurtă de construcţie datorită consumului mic de materiale necesare(mortar, de exemplu). O zidărie solidă necesită costuri de întreţinere mici. Protecţia termică oferită salvează de asemenea costuri. Durata de viaţă şi valoarea de vânzare a unei case din blocuri ceramice duce la o investiţie sigură pentru mai multe generaţii. Pereţii din blocuri ceramice: economice şi resistente.

3 comentarii la „Caramida – un material complet (si complex) de construcţie”

Lasă un comentariu